Κινέζοι, Αεροδρόμιο της Ζυρίχης και ΓΕΚ-Τέρνα για το Καστέλι

kastelli aerodromioΗ κοινοπραξία «China State Contruction Engineering-Archirodon Group με το αεροδρόμιο της Ζυρίχης και η ΓΕΚ ΤΕΡΝA είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπως αποκαλύπτει απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Χρίστου Σπίρτζη για παράταση των σχολίων σχετικά με τα τεύχη δημοπράτησης του διεθνούς διαγωνισμού αλλά και το σχέδιο του καταστατικού για την εταιρεία λειτουργίας του νέου αερολιμένα.

Η παράταση των σχολίων εκτείνεται έως τις 26 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από περισσότερες από τέσσερις εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 6 Μαΐου.

Το υπουργείο επικαλείται αιτήματα ελληνικών και διεθνών ομίλων για συνέχιση της υποβολής σχολίων για το διαγωνισμό αλλά και για μετάθεση της περιόδου κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

«Εν όψει του πολύπλοκου χαρακτήρα του υπό δημοπράτηση έργου παραχώρησης κρίνεται ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την υποβολή σχολίων εκ μέρους των ενδιαφερομένων και κατά συνέπεια είναι αναγκαία η παράταση του χρόνου υποβολής των προσφορών για την διατήρηση του ανταγωνισμού και την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται στην απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες υπογράφτηκε από το υπουργείο Υποδομών η απόφαση και για την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης για την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων, τα οποία θα απαλλοτριωθούν αναγκαστικά για την κατασκευή του έργου. Το κόστος των απαλλοτριώσεων υπολογίζεται να φτάσει τα 100 εκ. ευρώ και η εν λόγω σύμβαση τα 250.000 ευρώ που είναι από τις μεγαλύτερες αυτής της κατηγορίας.

 

newmoney.gr