Μαροκινή βραδιά στο Άρωμα – 19/2
Η κουζίνα του Μαρόκου είναι πλούσια σε γεύσεις, αρώματα και παραδόσεις.
Με έντονες αραβικές και ισπανικές επιρροές, η μαροκινή κουζίνα συνδυάζει συχνά στα μαγειρέματά της φρούτα και κρέατα, όπως για παράδειγμα κυδώνι με αρνί ή βερίκοκα με πουλερικά, με νοστιμότατα αποτελέσματα.
Χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα της Μαροκινής κουζίνας είναι το κους κους, η pastilla, δηλαδή η ατομική πίτα από κρέας με αυγά και το tagine, είδος φαγητού με διάφορα κρεατικά ή ψάρι, λαχανικά και φρούτα, μαγειρεμένα και σερβιρισμένα στο πήλινο σκεύος που ονομάζεται κι αυτό tajin ή tagine.
Παρασκευή 19/2
Άρωμα, στο Παλιό λιμάνι