Κρήτη: Χιλιάδες θάμνοι παίρνουν την θέση της χωματερής!

xwmateriierapetraΣτην τελική ευθεία ολοκλήρωσης βρίσκεται ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο στην Ιεράπετρα που αφορά την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου της μέχρι πρότινος χωματερής της πόλης.

Το έργο το οποίο είχε ξεκινήσει επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Αναστασάκη, κόστους 4,5 εκατομμυρίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και τις τελευταίες μέρες έγινε ακόμα πιο φανερή η μεγάλη αλλαγή σε όσους περνάνε από την περιοχή με τις χωματουργικές εργασίες και την τοποθέτηση ειδικού ασφαλτοτάπητα και επίστρωση από χαλίκι που «αποκάλυψαν» ένα νέο βουνό στη θέση των σκουπιδιών.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος κ. Πανταζής μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι πρόκειται για ένα έργο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας για την Ιεράπετρα που συνάντησε τεράστιες δυσκολίες στην υλοποίησή του, και κινδύνεψε να μείνει στη μέση, αφού λόγω των συνεχών κυβερνητικών αλλαγών το έργο σταμάτησε τρεις φορές και χρειάστηκαν πολλές πιέσεις εκ μέρους του Δημάρχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για να μπορέσει να ξεκινήσει ξανά.

Μέσα στην εβδομάδα όπως είπε, θα γίνουν εργασίες καθαριότητας για την αποκομιδή σκουπιδιών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ 4.000 θάμνοι πρόκειται να φυτευτούν στο σημείο ώστε να δέσει όσο γίνεται αρμονικά με το περιβάλλον. Στην περιοχή θα συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός μεταφοράς απορριμάτων προς τον Άγιο Νικόλαο με τον κ. Πανταζή να τονίζει ότι πρόκειται για μια πανάκριβη διαδικασία που κοστίζει 500 με 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως στους πολίτες της Ιεράπετρας λέγοντας πως ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ένας απ’ τους ελάχιστους στην Ελλάδα που προχωρά σε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων, ώστε απ΄τη μια να βρεθεί λύση για τα φυτικά υπολείμματα και απ΄την άλλη σε συνεννόηση με τους γειτονικούς Δήμους να μειωθεί το κόστος μεταφοράς και ταφής των απορριμάτων.

candianews.gr