Μπήκαν οι Ρώσοι στο Αιγαίο και εξαφάνισαν…

trtrrrΎστερα από σαράντα χρόνια, επικρατεί για πρώτη φορά ΄΄ηρεμία΄΄ στον ελληνικό εναέριο χώρο, γεγονός στο οποίο βοήθησαν οι Ρώσοι. Από τις 9 Δεκεμβρίου, όπου και εξελίχθηκε το τελευταίο περιστατικό, οι τούρκοι δεν παραβίασαν μέχρι στιγμής τα σύνορα της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Δεκεμβρίου δύο τουρκικά F-16 εισέβαλαν απροειδοποίητα στο βόρειο και κεντρικό αιγαίο και ενεπλάκησαν σε τρείς αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά. Την ίδια ώρα έπλεε στην περιοχή του αιγαίου ρωσικό καταδρομικό πλοίο, το οποίο εγκλώβισε ανοιχτά της Λήμνου, τους τούρκους πιλότους, με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300. Ως αποτέλεσμα, βγήκαν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά και το σύστημα ενεργοποίησης των όπλων, των τούρκικων μαχητικών.

ελιγμούς σαν να είχαν ζαλιστεί, φαίνεται πως το Αιγαίο έχει ενταχθεί στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, από τους Ρώσους, για τα τουρκικά μαχητικά.
Το συμβάν παρότι καταγράφηκε από τα εληνικά ραντάρ και το ΝΑΤΟ, δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν πολιτικό αρχηγό, ή τις αρχές.

Πάντως, ενώ μέχρι την 1η Δεκεμβρίου πετούσε πάνω από τα ελληνικά σύνορα η τουρκική πολεμική αεροπορία, πλέον ανάλογες εμφανίσεις μαχητικών έχουν κοπεί μαχαίρι.

voicenews.gr