Αρνήσεις και νέα ονόματα. Η λίστα με τα ονόματα έως τώρα

Αρνήσεις εισέπραξε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με στελέχη του κόμματος τα οποία ήθελε να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος και στο Μαξίμου με τους κύριους Πάρη Κουκουλόπουλο, Γιάννη Μαγκριώτη, Μιχάλη Διμοσίδη και τις κύριες Κατερίνα Μπατζελή, Άντζελα Γκερέκου και Βούλα Πατουλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουκουλόπουλος αρνήθηκε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, ενώ το ίδιο έπραξε και ο κ. Μαγκριώτης που προοριζόταν για την θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε πως “οι περιφερειάρχες θα είναι ισότιμοι αν όχι πιο ουσιαστικοί από τους υπουργούς”.

Επίσης, χαρακτήρισε «μεγάλη τομή για την αυτοδιοίκηση» τον «Καλλικράτη» και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την αυτοδιοίκηση είναι μία νέα αρχή γιατί – όπως είπε – «βάζουμε τις βάσεις για ένα διαφορετικό κράτος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας πως θα είναι οι πρώτοι που θα βοηθηθούν από την ανάκαμψη, ενώ για τους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες είπε πως είναι ένδειξη αλληλεγγύης.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρότεινε τον Ντίνο Ρόβλια για τη θέση του Φίλιππου Σαχινίδη στην κυβέρνηση, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τελευταίου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού,  υπεύθυνου για τα έσοδα.

Τα ονόματα 77 υποψηφίων

Εν τω μεταξύ 77 νέες υποψηφιότητες σε ισάριθμους δήμους ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ. Έως το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί συνολικά 90, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – σε 140 δήμους το κόμμα δεν θα προτείνει υποψήφιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια για το Δήμο Αθηναίων και ο Γιάννης Μίχας για τον Πειραιά.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα.

“Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει – με όχημα τον Καλλικράτη – τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

[ΣΚΑΪ]