Σύζυγος πρώην υπουργού διόριζε με το… αζημίωτο

ginaika_2015_11_9_19_6_54_b2Σύζυγος πρώην υπουργού που υπηρέτησε μέσα στη διετία 2009 – 2011, καταδικάστηκε για πρωτοφανή απάτη αφού διόριζε με το… αζημίωτο. Η σύζυγος του πρώην υπουργού, δικηγόρος στο επάγγελμα, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μέσα από το διορισμό μιας υποψήφιας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος, σύμφωνα με το Έθνος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η καταδικασθείσα δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση της κοπέλας το 2006 όταν εκείνη απέτυχε σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Μέχρι το 2014 την εξαπατούσε, αποσπώντας της χιλιάδες ευρώ, δήθεν για να προσφεύγει εξ ονόματος της στη δικαιοσύνη. Μάλιστα είχε στήσει τόσο καλά την απάτη που παρουσίασε στην κοπέλα μέχρι και πλαστές δικαστικές αποφάσεις, πλαστά έγραφα του ΑΣΕΠ, ακόμη και παραποιημένο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Συγχρόνως ανεβοκατέβαζε στην Αθήνα την ίδια και συγγενείς της για απίθανες και παραπλανητικές, όπως αποδείχθηκε, συναντήσεις, δήθεν γύρω από την υπόθεσή της. Η απάτη της δικηγόρου αποκαλύφθηκε από συνάδελφό της, τον οποίο εξουσιοδότησε η κοπέλα την άνοιξη του 2014 και αφού προηγουμένως υπάλληλος του ΑΣΕΠ ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε “φάκελος για υπόθεση της στο ΑΣΕΠ”.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή από τον Μάιο του 2014, όταν η μητέρα της γυναίκας πήγε στο ΑΣΕΠ και συνάντησε μια αρμόδια υπάλληλο. Η τελευταία δήλωσε παντελή άγνοια για το θέμα και ζήτησε να καταφύγουν με καταγγελία στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Κατόπιν έρευνας, η κοπέλα αποκάλυψε την απάτη.

Όταν μίλησε με τη δικηγόρο, εκείνη πρότεινε στη νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, να μην προχωρήσει σε καταγγελία στη Δικαιοσύνη και της έταξε άλλο διορισμό! Συγκεκριμένα της υποσχόταν ότι θα μεσολαβούσε, ώστε να διοριστεί ως υπάλληλος στη Βουλή.

news.gr