Nίκος Βουρλάκης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Χανίων: “Την Πέμπτη, κλείνουμε όλοι τα μαγαζιά μας”

Bourlakis-309eg0i9nob99sdhatlb0qΤην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου εμείς οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι καλούμαστε να αναμετρηθούμε με την απογοήτευση και την μοιρολατρία κάνοντας την αγωνία μας, την αγανάκτηση μας όπλο αντίστασης και αγώνα. Πρέπει να πιστέψουμε στην δύναμη μας, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εχθρός είναι δυνατός αλλά όχι ανίκητος. Εμείς δεν θα πρέπει να περιμένουμε από κανέναν σωτήρα να μας βοηθήσει, πόσο δε να μας λύσει τα προβλήματα μας.

Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας πιστεύουμε στην δύναμη μας αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια του Εμπορικός Σύλλογος Χανίων όσο ανάγκη και αν μας κάνει η είσπραξη μιας ημέρας, όσο δυνατά και αν φωνάζουν οι ΄΄σειρήνες΄΄ της επανάπαυσης και του συμβιβασμού.

Τα νέα μέτρα που ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενισχύουν ξεκάθαρα την εισβολή των μονοπωλιακών ομίλων σε όλη την οικονομική δραστηριότητα, τόσο με το ξεσκαρτάρισμά των μικρών όσο και με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Η συνεχιζόμενη αναδουλειά σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα και την φοροληστεία που μας περιμένει με το 26% φόρο από το πρώτο ευρω , τον ΄΄φόρο αλληλεγγύης΄΄, την προκαταβολή φόρου από το 70% στο 100%, τον ΕΝΦΙΑ, μετατρέπουν εμάς τους μικρούς εμπόρους σε άμεσο στόχο πλειστηριασμών και κατασχέσεων, εμάς που έχουμε ακόμη αντέξει μας οδηγούν πιο κοντά στο λουκέτο και στην ανεργία.

Αντίθετα από εμάς που πιεζόμαστε από κράτος τράπεζες ΚΕΑΟ, την ίδια ώρα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, ευεργετήματα μέσω των ΄΄αναπτυξιακών΄΄ νόμων μεγαλώνοντας τα κέρδη τους με την επιδοτούμενη φτηνή εργασία. Δυστυχώς σε αυτό το κρίσιμο διάστημα που περνούν οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι ,τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του εμπορίου ( Ομοσπονδίες-Ε.Σ.Ε.Ε.) έχουν ταχθεί φανερά και απροκάλυπτα με αυτούς που μας παίρνουν ΄΄το ψωμί από το τραπέζι΄΄, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών και ελπίδων για όλους εμάς τους μικρούς παραμυθιάζοντας μας ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοψεί τάχα τον αντιλαϊκόυς κατήφορος των τελευταίων χρόνων.

Φωνάζουν και στηρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η κυβερνητική εναλλαγή θα δώσει λύση. Ότι η ΄΄σταθεροποίηση της οικονομίας΄΄ , το ΄΄κλίμα ηρεμίας΄΄ , οι παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα θα έδιναν ανάσα στους μικρούς εμπόρους. Σκόπιμα και με ιδιαίτερο ζήλο ταυτίζουν τα συμφέροντα των μικρών έμπορων με τις μεγάλες επιχειρήσεις, μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε. Τέτοια είναι η ΄΄ανάπτυξη΄΄ που θα μας ωφελήσει όλους όταν γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι αυτά τα κυβερνητικά μέτρα οδηγούν εμάς τους μικρούς ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή . Η ΄΄ξυνισμένη΄΄ τους σούπα για καλύτερη διαπραγμάτευση, για υφεσιακά μέτρα, για ισοδύναμα, πρέπει να τους βρεί μόνους καθισμένους στο τραπέζι των κοινωνικών διαλόγων να μονολογούν για ΄΄ανταποδοτική αναλογικότητα΄΄.

Σε επίπεδο ομοσπονδίας (Ο.Ε.Σ.Κ.) επιβεβαίωση των παραπάνω ήταν η στάση τους στην γενική συνέλευεση την Δευτέρα 2/11/2015 στο Ηράκλειο, που με κάλπικα προσχήματα δεν θέλησαν ούτε να κουβεντιάσουνε την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σε επίπεδο Κρήτης. Κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής σε αυτή την κρίσιμη ώρα , δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν το εισόδημα μας εξαφανίζεται, όταν τα χρέη μας πνίγουν ,όταν τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Για αυτό στης 12 Νοεμβρίου παίρνουμε απόφαση να απεργήσουμε, να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, να συμμετάσχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας τους εργαζόμενους, τους αγρότες, την νεολαία

Βουρλάκης Νίκος
Προεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

agonaskritis.gr