Γλίτωσε την προφυλάκιση με εγγύηση 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο Θωμάς Λιακουνάκος

liakounakos-sonac2_16-06-2014Χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλε ο ανακριτής διαφθοράς, Κ. Σεριώτης, στον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

Σε βάρος του Θ. Λιακουνάκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, μετά από έρευνα της εισαγγελέως διαφθορά Πόπης Παπανδρέου, για κακουργηματική ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια στον Ελληνικό Στρατό, παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία συμφερόντων του SONAC, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Μαζί με τον επιχειρηματία κατηγορούνται πρώην ανώτατα στελέχη του ΓΕΣ, πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και αξιωματικοί του Στρατού που απάρτιζαν τις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Στον επιχειρηματία μετά την απολογία του επιβλήθηκαν οι προαναφερόμενοι περιοριστικοί όροι – με τη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα – επειδή κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Ο ίδιος υποστήριξε, ότι το πρόγραμμα «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη του ΓΕΣ και γι’ αυτό το λόγο προσέφυγε στη “διαιτησία” την οποία κέρδισε και το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να τον αποζημιώσει!

directnews.gr