Πρόσβαση στο Twitter δίνει η Google στους Αιγύπτιους

Μία νέα υπηρεσία για το κοινό της Αιγύπτου δρομολόγησε η εταιρεία Google, ώστε να είναι εφικτή η αποστολή μηνυμάτων μέσω Twitter, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το καθεστώς της Αιγύπτου διέκοψε την πρόσβαση στο Ίντερνετ, καθώς με αυτό τον τρόπο οι πολίτες κατάφερναν να συντονίζουν τις  διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την Google, η νέα εφαρμογή αυτή, επιτρέπει σε κάθε χρήστη να κάνει αναρτήσεις στο Twitter απλά καλώντας σ’ έναν αριθμό τηλεφώνου και αφήνοντας το μήνυμα που θέλει.

Στη συνέχεια η υπηρεσία αυτή θα αναλάβει να μετατρέψει το ηχητικό μήνυμα αυτό σε Tweet.

Τέλος οι πιο ψαγμένοι στην Αίγυπτο ξέθαψαν τα παλιά τους modem κι έτσι μέσω dial-up σύνδεσης βρήκαν τρόπο να μπαίνουν στο διαδίκτυο καλώντας απλά κάποιον ISP στο εξωτερικό.

Εκτός από την πρόσβαση στο Ίντερνετ, η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε φραγή και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, από τις 29 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να αποκαθίστανται.

Ειδικοί σε θέματα Διαδικτύου επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι πιο δραματική σε σχέση με τις προσπάθειες άλλων κυβερνήσεων να φιμώσουν τους αντιφ
http://www.greek-radar.gr/