Αμερικάνικη πρεμιέρα της Γναφάκη στα εμπόδια

gnafakiΓια τον πρώτο της αγώνα στα εμπόδια και στον ανοιχτό επί αμερικανικού εδάφους, ετοιμάζεται η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Δήμητρα Γναφάκη, η οποία αναχωρεί από το Άκρον του Οχάιο για το Σαν Αντόνιο προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Η κάτοχος πανελλήνιου ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια νεανίδων η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ με υποτροφία από το πανεπιστήμιο Άκρον, ξεκινά τη σεζόν στον ανοιχτό στίβο έτοιμη να συλλέξει νέες διεθνείς εμπειρίες στο αγώνισμα. Η Κρητικιά που πέρυσι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην δέκατη θέση παγκοσμίως, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την έως τώρα προετοιμασία της και έχοντας καλή παρουσία στον κλειστό, μίλησε στο Sportsfeed για την πρεμιέρα στο αγώνισμα των εμποδίων. «Ξημερώματα Παρασκευής πετάμε για Τέξας και Σαν Αντόνιο, όπου θα τρέξω την πρώτη κούρσα στα 400μ. με εμπόδια και σκυτάλη. Εκεί θα παραμείνουμε και για προετοιμασία μιας εβδομάδας και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αγωνιστώ στους αγώνες των Relays πάλι στα 400μ. εμπόδια». Η Γναφάκη αναφέρθηκε και στην επιλογή του να μπει κατευθείαν στα εμπόδια, από ότι στα 400μ. απλά. «Θα συμμετέχουμε σαν τεστ στον αγώνα, άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ήταν να τρέξω στα 400μ. για πρώτη φορά, αλλά η προπονήτρια μου αποφάσισε πως είναι καλύτερα να αρχίσω στα 400μ. εμπόδια για να αποκτάω εμπειρίες, μιας και πέρυσι έτρεξα ελάχιστες φορές».
Η εμποδίστρια με τους έως τώρα χρόνους σε μετρήσεις της προπόνησης να είναι ενθαρρυντικοί, θα επιδιώξει ένα καλό αποτέλεσμα και στα Texas Relays της επόμενης εβδομάδας, εκεί όπου θα υπάρχει ακόμα μια ελληνική παρουσία, αυτή του Γιάννη Κυριαζή στον ακοντισμό.

sportsfeed.gr