Απόβαση 100.000 Αργεντινών στο Ρίο!

copacabanaΈνα μικρό Μπουένος Άιρες θα θυμίζει αυτό το Σαββατοκύριακο το Ρίο Ντε Τζανέιρο, καθώς οι αρχές της πόλης υπολογίζουν πως πάνω από 100.000 Αργεντινοί θα την επισκεφτούν για τον τελικό του Μουντιάλ!

Για τους Βραζιλιάνους μπορεί να μην είναι το καλύτερο να βλέπουν τη γειτόνισσα Αργεντινή να διεκδικεί το κύπελλο, όμως οι έμποροι του Ρίο τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς οι Αργεντινοί αναμένεται να ξοδέψουν συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους!

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος τουρισμού του Ρίο Κλαούντιο Μαγκναβίτα, τα ξενοδοχεία στις τουριστικές ζώνες παρουσιάζουν πληρότητα 100% για το Σαββατοκύριακο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης πλησιάζει το 90%.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους Βραζιλιάνους είναι το που θα βρουν χώρο για το παρκάρισμα των οχημάτων που θα χρησιμοποιήσουν οι Αργεντίνοι για να μεταβούν στο Ρίο, καθώς η πόλη δεν έχει τέτοιες υποδομές.

Ήδη χρησιμοποιούνται ως πάρκινγκ χώροι όπως το Σαμπαδρόμιο (όπου γίνονται οι εκδηλώσεις του περίφημου καρναβαλιού) και οι υπεύθυνοι πονοκεφαλιάζουν για το που θα τοποθετήσουν τα…καραβάνια από την Αργεντινή.

«Ένα από τα προβλήματα είναι η έλλειψη υποδομών του βραζιλιάνικου τουρισμού και ειδικά αυτόν που αφορά κάμπινγκ και οχήματα. Όμως παρ’ όλο που δεν μπορούμε να αναδειχτούμε πρωταθλητές κόσμου στο ποδόσφαιρο, στόχος μας είναι να πάρουμε το παγκόσμιο κύπελλο στη φιλοξενία», ανέφερε ο Μαγκναβίτα.

 

novasports.gr