Χριστουγεννιάτικο παζάρι των Παιδικών Σταθμών του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δήμου Χανίων

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Αγάπης με χειροποίητες κατασκευές, φτιαγμένες από τα νήπια που φιλοξενούνται στους έντεκα Παιδικούς Σταθμούς και τον ένα Βρεφικό Σταθμό  του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, από τις 10 το πρωί  μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο χώρο του Δ΄ Παιδικού Σταθμού, που βρίσκεται στην οδό Αναγνώστου Μάντακα 86 (πίσω από το Φράγκικο).

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Χρύσα Μακράκη -Χαριτάκη, η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης των Παιδικών Σταθμών, Σοφία Ζεκάκη, πρόκειται για ένα διαφορετικό παζάρι, αφού οι κατασκευές έχουν γίνει από τους μικρούς μας φίλους και τα έσοδά του θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

«Η σπουδαιότητα του χριστουγεννιάτικου παζαριού δεν αφορά μόνο στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία των παιδιών, στην καλλιέργεια του πνεύματος της αγάπης και της αλληλεγγύης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα ίδια τα παιδιά, φτιάχνοντας τα διάφορα είδη, γνωρίζουν ότι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώσουν θα δοθεί σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αισθάνονται, δηλαδή, ότι προσφέρουν» επεσήμανε η κα Χαριτάκη.

 

Καταλήγοντας, κάλεσε  όλους τους συμπολίτες μας, να επισκεφθούν το παζάρι, να θαυμάσουν τις κατασκευές των μικρών δημιουργών και μαζί με τις ευχές τους, όσοι μπορούν, να βοηθήσουν με όποιο χρηματικό ποσό διαθέτουν, αυτούς που δεν μπορούν.

 

Από την πλευρά της η κα Χατζηδάκη, συνεχάρη τις συναδέλφους της παιδαγωγούς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών,  που – όπως τόνισε –  «με αυτήν την πρωτοβουλία τους, ενισχύουν την προσπάθεια  που χρόνια τώρα έχουν ξεκινήσει και οι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα προσφοράς και αλληλεγγύης».

 

«Πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια προσφοράς», ανέφερε τέλος η κα Ζεκάκη, προσθέτοντας μάλιστα ότι ήταν ιδιαίτερη επίπονη από άποψη συντονισμού, λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς.

[chania.gr]