Έκθεση ζωγραφικής στη “SABBIONARA”“Ελπίδα ζωής για τη μικρή Ηρώ”

Μία έκθεση ζωγραφικής με ανθρωπιστικό χαρακτήρα εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Sabbionara.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα τα οποία προσέφεραν καλλιτέχνες  της πόλης μας, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για ένα κοριτσάκι 6 ετών, που πάσχει από καρκίνο και παλεύει με τη νόσο εδώ και τρία χρόνια.


Οπως μας ανέφερε η Ολγα Χναρά, μία εκ των διοργανωτών της έκθεσης, ‘πριν από μερικές μέρες ήλθα σε επαφή με τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, της εξάχρονης Ηρούς, η οποία πάσχει από καρκίνο. Οπως μάθαμε, εδώ και τρία χρόνια η οικογένεια έχει εξαντληθεί οικονομικά, ενώ τώρα, πλέον, η μικρή Ηρώ θα πρέπει να μεταφερθεί στο εξωτερικό για θεραπεία. Τα χρήματα, λοιπόν, που θα χρειαστούν είναι αρκετά. Ετσι αποφασίσαμε μαζί με τη Ρόζα Τζιγκουνάκη να διοργανώσουμε την έκθεση αυτή, ώστε να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορέσουμε. Η ανταπόκριση των καλλιτεχνών ήταν  μεγάλη,  αφού προσέφεραν έργα τους εντελώς δωρεάν. Φιλοξενούμε έργα μεγάλης αξίας σε πολύ προσιτές τιμές. Ελπίζουμε λοιπόν στην ευαισθησία  του κόσμου, ώστε οι πίνακες και τα διάφορα έργα να αγοραστούν για να βοηθήσουμε  και εμείς  από την πλευρά μας τη μικρή Ηρώ’.
‘Ελπίδα ζωής για τη μικρή Ηρώ είναι αυτή η έκθεση ζωγραφικής’, τόνισε από την πλευρά του ο γ.γ του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, ενώ προσέθεσε ότι ‘είναι πράγματι πολύ σημαντικό που διεξάγεται αυτή η έκθεση  ζωγραφικής για έναν τέτοιο σκοπό. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται  από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς  και την κοινωνία ολόκληρη’.
Η έκθεση θα διαρκέσει εώς τις 6 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοικτά τις καθημερινές απο 6 – 9 μ.μ. και τις Κυριακές απο 3 – 9 μ.μ.

[haniotika-nea.gr]