Αυτός είναι ο “χάρτης” με τα ξενοδοχεία που εκτός απροόπτου θ΄ανοίξουν στα Χανιά

Την γενναία απόφαση, ν΄ανοίξουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες, λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί από τους ξενοδόχους “βαρόμετρα” του Βόρειου Οδικού Άξονα των Χανίων.

Μετά το άνοιγμα της Σουηδίας και με πιθανό το ενδεχόμενο ν΄ακολουθήσουν και άλλες Σκανδιναβικές χώρες που θα λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών – κι ενώ ταυτόχρονα το… βλέμμα τους βρίσκεται στραμμένο στις εξελίξεις στην Βρετανική αγορά – οι ξενοδόχοι και στα Χανιά, αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους και λαμβάνουν αποφάσεις που οδηγούν εκτός απροόπτου στο άνοιγμα αρκετών ξενοδοχείων, κυρίως περί τα τέλη Ιουλίου.

Βασική προϋπόθεση εξακολουθεί φυσικά να παραμένει “η υπογραφή συμβολαίων με τους tour operators που μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων“, όπως ξεκαθαρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, από τον ξενοδοχειακό κόσμο των Χανίων.

Τα δεδομένα μας αλλάζουν από μέρα σε μέρα, ο Ιούλιος για πολλούς θα είναι ένας χαμένος μήνας, αλλά πρόθεση των περισσότερων είναι ν΄ανοίξουν, αν δρομολογηθούν κάποια πράγματα και χωρίς να συμβεί κάτι απρόοπτο“, σχολιάζει στο kriti360.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ. Μανόλης Γιαννούλης.

Τα ξενοδοχεία ανοίγουν με συμβόλαια και κρατήσεις, δεν ανοίγουν με Π.Ν.Π.” μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Ξενοδοχείων Κρομμυδάκη., μεταφέροντας ουσιαστικά το κλίμα που επικρατεί στους ξενοδοχειακούς κύκλους των Χανίων. “Πρόθεση μας είναι ν΄ανοίξουμε, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχουμε συμβόλαια” ανέφερε χαρακτηριστικά στο kriti360.gr, ο κ. Κώτσογλου.

Πως διαμορφώνεται ο ξενοδοχειακός “χάρτης” αυτή την ώρα

Πρώτη ανακοίνωσε την απόφαση της η διοίκηση του Ομίλου Μαθιουλάκη, με το  Euphoria Hotel, ν΄ανοίγει τις πύλες του επισήμως στις 14/7/2020.

Ένα ακόμη ξενοδοχείο που αναμένεται να ανοίξει, όπως έγραψε το kriti360.gr,   είναι το ανακαινισμένο Amalthia στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που φτάνουν στην διάθεσή μας, αντίστοιχες αποφάσεις προς την ίδια κατεύθυνση – του ανοίγματος δηλαδή –  δείχνουν να έχουν λάβει και άλλες επιχειρήσεις με τον “χάρτη”  να διαμορφώνεται ως εξής:

Όμιλος Ξενοδοχείων οικογένειας Γιαννούλη: Πιθανότατα θα ανοίξει δυο από τις ξενοδοχειακές του μονάδες, μια στο Κολυμπάρι – με πρόκριμα στο Cavo Spada – και μια εκ των δυο που διαθέτει στην Αγία Μαρίνα (Santa Marina ή Plaza Santa Marina).

Οικογένεια Καπάκη (Porto Platanias): Οι πληροφορίες αυτή την ώρα αναφέρουν πως θα προχωρήσει στο άνοιγμα της μια πτέρυγας της κεντρικής της μονάδας (παραλία).

Οικογένεια Χανιωτάκη (Avra Hotel): Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πλέον στο  άνοιγμα, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει επισήμως κάτι ανακοινωθεί.

Ξενοδοχειακός Όμιλος Κρομμυδάκη: Η διοίκηση του Ομίλου, έχει στις προθέσεις το άνοιγμα μιας ή δυο εκ των ξενοδοχειακών μονάδων της στα Χανιά. Η πρόθεση υπάρχει, αλλά ακόμη η απόφαση δεν έχει “κλειδώσει”, όπως μας ανέφερε ο κ. Κώτσογλου.

Kalliston Resort του Ομίλου των Ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η Atlantica: Συσκέψεις επί συσκέψεων οδηγούν όπως όλα δείχνουν στο άνοιγμα του ξενοδοχείου, πιθανότατα τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου.

kriti360.gr