Στα σκαριά νέο τουριστικό συγκρότημα-μαμούθ στο Ρέθυμνο

Έχει να διανύσει, ακόμη, γραφειοκρατικό μαραθώνιο όμως, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τα μεγάλα εμπόδια. Ο λόγος για την τουριστική επένδυση που σχεδιάζει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Esmerald Developments στην Τριόπετρα, στο Νότιο Ρέθυμνο της Κρήτης η οποία, θα υλοποιηθεί σε έκταση 1,2 χιλιάδων στρεμμάτων.

Για την συγκεκριμένη έκταση, πρόσφατα το υπουργείο Περιβάλλοντος χορήγησε πιστοποιητικό καταλληλότητας, γεγονός που επιτρέπει στους επενδυτές να προχωρήσουν στην πολεοδόμηση της έκτασης, δηλαδή, να καθορίσουν, μέσω μελετών, το είδος των χρήσεων (π.χ. κατοικία) που θα αναπτυχθούν, το συντελεστή δόμησης των κτηρίων κτλ. Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για το Costa Navarino της Κρήτης, καθώς εκτός από υπερπολυτελή ξενοδοχεία, η ανάπτυξη θα διαθέτει το δικό της χωριό, κατ’ αντιστοιχία με το θέρετρο της Μεσσηνίας.Δ

Το επενδυτικό σχέδιο

Το επενδυτικό σχέδιο της Emerald, που εκτιμάται ότι θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί, τουλάχιστον, σε διάστημα δύο ετών, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός προορισμού τουρισμού και αναψυχής με στόχο την προσέλκυση τουριστών, υψηλών εισοδηματικών κατηγοριών, από τη Γερμανία, την Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, σκανδιναβικές χώρες και βέβαια την Ελλάδα.

Θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα υλοποιηθεί σε έκταση περίπου 270 στρεμμάτων από τα οποία θα δομηθούν μόλις 22 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.). Σε αυτά θα δημιουργηθεί πέντε αστέρων ξενοδοχείο δυναμικότητας 155 δωματίων, από τα οποία θα είναι 29 σουίτες και έξι σουίτες βίλας, ενώ το ελάχιστο μέγεθος είναι 55 τ.μ. Σύμφωνα με την Emerald Development, τουλάχιστον τα μισά δωμάτια θα διαθέτουν δική τους πισίνα και θέα στη θάλασσα.  Στη φάση αυτή, θα δημιουργηθούν, σε επιφάνεια 9,4 χιλιάδων τ.μ., 23 υπερπολυτελείς κατοικίες, από 250 έως 550 τ.μ. η καθεμία, και 10 μικρότερου μεγέθους σπίτια, αλλά και αίθουσα θαλασσοθεραπείας (Spa) που θα καταλαμβάνει επιφάνεια 2.700 τ.μ. Θα κατασκευαστεί ακόμη γήπεδο γκολφ εννέα οπών, αλλά και συνεδριακό κέντρο 1.400 τ.μ.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, που θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρωθεί το ξενοδοχείο, αφορά την υλοποίηση ενός συμπλέγματος κατοικιών- χωριού, το οποίο θα αναπτυχθεί αμφιθεατρικά και θα παραπέμπει στο πετυχημένο μοντέλο λειτουργίας του Costa Navarino. Θα περιλαμβάνει παραδοσιακή πλατεία, καταστήματα εστίασης και αναψυχής και εκκλησία.

Το χωριό θα περιλαμβάνει ακόμη έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο (exclusive country club) που θα διαθέτει 8 έως 12 γήπεδα τένις, εσωτερικές και υπαίθριες πισίνες, γυμναστήριο, αίθουσα γυμναστικής, θεματικό πάρκο αναψυχής για παιδιά κτλ.

Στόχος, σύμφωνα με την Emerald Development, είναι το τουριστικό χωριό να μετατραπεί σε προορισμό για όλο το χρόνο, προσφέροντας δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό,  την ορειβασία, τις υποβρύχιες καταδύσεις, το σέρφινγκ και το ψάρεμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεδομένου ότι το έργο έχει να διανύσει μακρύ δρόμο, από πλευράς γραφειοκρατίας, η έναρξη της κατασκευής τοποθετείται, τέλη του 2020-αρχές 2021.

Πουλήθηκε από την Dolphin Capital Investor

Η συγκεκριμένη επένδυση ανήκε στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Dolphin Capital Investors, η οποία προχώρησε πριν από έναν περίπου χρόνο στην πώληση του έργου στην κυπριακή εταιρεία Deniage που συνδέεται με  μεγάλο αραβικό όμιλο. Το τίμημα που είχε αλλάξει χέρια, τότε, το project ανέρχεται σε 4,1 εκατ. ευρώ.

H Emerald development, που θα υλοποιήσει το έργο, ανήκει στον κυπριακό όμιλο εταιρειών Φώτο Φωτιάδη που ιδρύθηκε το 1942 και δραστηριοποιείται και στα Βαλκάνια στους τομείς της ζυθοποιίας, της αγοράς ακινήτων και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

[email protected]