Σκλαβενίτης ή Χαλκιαδάκης τα καταστήματα της Μαρινόπουλος στην Κρήτη;

marinopoulosΣύγχυση σε προμηθευτές της Μαρινόπουλος, κυρίως σε όσους παραδίδουν στην Κρήτη, έχει δημιουργήσει η επιστολή που τους απέστειλε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η Σκλαβενίτης,

καθώς, με δεδομένο ότι σήμερα στη Μεγαλόνησο, ο επενδυτικός βραχίονας της Σκλαβενίτης είναι η αλυσίδα Χαλκιαδάκης, στην οποία ελέγχει ποσοστό 60%, δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής αν τα 18 καταστήματα της Μαρινόπουλος, τα οποία περνάνε στο δίκτυο της θυγατρικής της Σκλαβενίτης, θα μετονομαστούν σε Χαλκιαδάκης ή θα φέρουν το brand Σκλαβενίτης. 

Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει ποιο θα είναι το μοντέλο λειτουργίας σε επίπεδο κεντρικών αγορών και αποθηκών και αν τα δύο δίκτυα, δηλαδή τα καταστήματα της Μαρινόπουλος στην Κρήτη και το δίκτυο της Χαλκιαδάκη, θα γίνουν ένα. Και αν αυτό το δίκτυο, των 40 καταστημάτων της Χαλκιαδάκης και των 18 πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος, θα «τρέξει» μέσω της Χαλκιαδάκης, ή αν τα δυο δίκτυα θα λειτουργήσουν, αυτόνομα σαν ανταγωνιστές παρ’ ότι έχουν τον ίδιο βασικό μέτοχο.

Διευκρινίσεις αναμένονται, πιθανότατα, το επόμενο διάστημα. Στην επιστολή της προς τους προμηθευτές, που εστάλη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Σκλαβενίτης γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι την Τετάρτη 1η Μαρτίου προγραμματίζεται να λειτουργήσει η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, θυγατρική της Σκλαβενίτης, η οποία θα αποκτήσει το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλος, όπως επισημαίνει το capital.gr.

Στην ενημερωτική επιστολή, μέσω της οποίας και επισήμως πλέον η Σκλαβενίτης επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τη θετική έκβαση του deal διάσωσης του δικτύου της Μαρινόπουλος, αναφέρεται πως οι κεντρικοί αποθηκευτικοί χώροι στους οποίους θα πραγματοποιούνται παραδόσεις εμπορευμάτων βρίσκονται σε:

• Σπάτα (θέση «Γιαλού») του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

• Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

• Άνω Λιόσια, ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ. (θέση «Τζαβερδέλλα»).

• Οινόφυτα Βοιωτίας, 57ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Ηράκλειο Κρήτης, 15 ΟΤ ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Στο email επισυνάπτονται, επίσης, οι διευθύνσεις και οι αντίστοιχοι κωδικοί GLN των καταστημάτων, ενώ με νεότερο e-mail, που θα αποσταλεί από τη Σκλαβενίτης, οι προμηθευτές θα λάβουν και τα κωδικολόγια. Για τις παραγγελίες των ειδών, τις ημερομηνίες και τα σημεία παράδοσης οι προμηθευτές θα ενημερωθούν εντός των επομένων ημερών από τη «Διεύθυνση Εφοδιασμού” της αλυσίδας.

 

hania.news